3 september 2014
19:00

Fagersta Södra

Referat: IFK Västerås - Fagersta Södra

Södra får en mardrömsstart mot IFK på på Swedbank Park då hemmalaget tar ledningen redan i den 5:e minuten på en blixtsnabb omställning . 2-0 kommer sedan i den 15:e minuten då en friställd IFK spelare chippar bollen över Helge i Södramålet. Efter chockstarten så arbetar Södra sig in i matchen igen och tar tag i taktpinnen och skapar några halvchanser utan resultat. I den 28:e minuten så får Södra chansen att reducera till 1-2 på straff, och fram kliver Johan Adamsson och rullar dit bollen. IFK är nära att uttöka sin ledning strax efter reduceringen men Helge i Södramålet gör en fin parad på friläget. Södra får i slutet av första ett gyllene läge att kvittera då Artur P nickar bollen strax över ribban från nära håll. Första halvleken slut och IFK leder med 2-1

Andra halvlek börjar bra då Artur P kvitterar till 2-2 i den 51:a minuten efter Jocke Larssons inlägg.
IFK har 2 jättechanser att ta ledningen igen men Helge räddar Södra kvar i matchen med 2 jätteräddningar varav den ena var "Darijo Bumbarklass"på. 3-2 till IFK kommer i den 71:a minuten istället då man slår in en retur bakom en chanslös Helge. Södra gör en sista kraftansträngning för att kvittera och går ner på en trebackslinje och flyttar fram allt. Ett tröttkört Södra skapar inget tryck utan istället är det IFK som gör både 4-2 och 5-2 i slutminutrarna 4:an kommer på straff och 5:an efter en omställning . matchen slutar med 5-2 seger för IFK.

IFK var det bättre laget i den här matchen och kommer att kämpa om seriesegern . Södra får ta med sig dem första 70 minutrarna från matchen till nästa match som är mot Irsta IF på Lördag.

Dem som förtjänar extra plus i denna match är målvakten Daniel Hedlund som gjorde några riktigt svettiga räddningar och även Daniel Nordström och Sebba Jansson ska ha godkänt för sin insats idag. Så måste man nämna Artur Phogosyan också, killen spelar trots att han bröt tummen på senaste träningen, smärtorna blev för stora så han klev av efter sitt kvitteringsmål.( spelade sista 10 också). Men bäste Södraspelare var ännu en gång Martin Metsomäki som var en gigant.